28/05/2019

Budućnost elektronskog fakturisanja 2019-2025 – Bilentisov izveštaj sada dostupan

Bilentisov izveštaj ,,Budućnost elektronskog fakturisanja 2019-2025” (The E-invoicing Journey 2019-2025), objavljen je 21. maja 2019. godine i obuhvata podatke o globalnim trendovima u elektronskom fakturisanju, primeni, analizi i statistici. Takođe izučava tehnologije u razvoju i predlaže oblasti na kojima još treba raditi.

Ovo su ključne tačke izveštaja:

  • Prema procenama, globalno elektronsko fakturisanje i njegovo tržište 2019. godine dostiže 4,3 milijardi evra. Očekuje se da će 2025. dostići 18 milijardi evra.
  • Privatni sektor bio je glavni pokretač razvijanja tržišta. Međutim, sada njime najvećim delom upravljaju vlade.
  • Sve veći broj novih tehnologija postaju stabilni strateški pokretači.

Fitek Group je ponosni sponzor nezavisnog istraživanja Bilentisovog izveštaja ,,Budućnost elektronskog fakturisanja 2019-2025”i stoga ga dele sa Vama. Izveštaj možete skinuti klikom na ovaj link:

E-invoicing Journey 2019-2025

Fitek je postao član Saveta stranih investitora (FIC) u Srbiji.

Više o tome

Fitek je pokrenuo evropski portal za elektronsko fakturisanje InvoiceGate.com, koji omogućava malim i srednjim preduzećima jednostavno i transparentno slanje i primanje elektronskih faktura. Portal za elektronsko fakturisanje je tehnološki napredna platforma modernog izgleda. Platforma omogućava korisniku da šalje i prima elektronske fakture na lokalnom nivou i širom evropske mreže Panevropska javna elektronska nabavka putem interneta – PEPPOL (Pan-European Public Procurement Online). Portal za elektronsko fakturisanje je pokrenut u Estoniji u junu 2019. godine.

Više o tome

Fitek grupa, vodeći baltički i evropski pružalac fintech rešenja i elektronskog fakturisanja, učestvovaće na najvećem FinTech događaju u Evropi, Money 20/20 Europe, od 3. do 5. juna 2019. godine u Amsterdamu, Holandija. Money 20/20 je mesto na kojem će se okupiti zajednice koje se bave plaćanjima, FinTech uslugama i pružanjem finansijskih usluga radi izgradnje budućnosti industrije finansijskih usluga.

Više o tome