19/03/2018

Fitek Grupa se širi na nova tržišta evropskih zemalja

Automatizer finansijskih usluga i fin-tek kompanija, Fitek Grupa, je kupila 50% akcija srpske kompanije New Image, čime se na području Srbije i Bosne i Hercegovine otvara mogućnost pružanja usluga u oblastima elektronskih faktura i digitalne štampe. Kompanija će poslovati na novim tržištima pod Fitekovim imenom.

Partnerstvo će omogućiti Fitekovim klijentima sa prostora Baltika  pristup  proizvodima New Image-a, dok će istovremeno, Fitekovi proizvodi i usluge postati dostupni na prostoru kako Srbije, tako i Bosne i Hercegovine, uz izvozna tržišta Makedonije, Crne Gore i Hrvatske.

Kaur Lohk, član upravljačkog odbora Fitek Grupe: ‚‚Ušli smo u partnerstvo sa New Image-om kako bismo proširili svoje prisustvo u Evropi. Uzeli smo učešće u modernom poslovanju, koje podrazumeva usluge slanja faktura širom Balkana. New Image-ova napredna rešenja u izradi i distribuciji računa su prilagođena potrebama klijenata i elektronske fakture se mogu slati, kako digitalnim, tako i analognim kanalima.”

Vladimir Ilić, Generalni Direktor New Image-a je potencirao prednosti koje će klijenti New Image-a imati, shodno Fitekovom iskustvu u poslovanju vezanom za javni sektor, telekomunikacije, komunalne usluge i bankarstvo. ‚‚Istovremeno ćemo svojim klijentima ponuditi Fitekovu platformu”, rekao je Ilić, “potpunu uslugu u oblasti ulaznih i izlaznih faktura, što će u velikoj meri olakšati posao knjigovođama, jer smanjuje manuelni rad. Kada se ubrzaju finansijske transakcije, smanjuju se troškovi poslovanja i automatski se finansijski sektor rasterećuje, čime se otvara mogućnost za usmerenost ka važnijim pitanjima.”

Fitek i New Image su odlično pozicionirani , u svetlu zahteva Direktive 2014/55/EL , kojom EU propisuje da  sve EU kompanije koje učestvuju u državnim  tenderima,  moraju biti spremne za elektronsko fakturisanje do Novembra 2018. Kako se Srbija bliži članstvu u EU, proizvodi Fitek-a i New Image-a će pomoći klijentima sa ovog podneblja da se prilagode standardima Evropske unije, koji podrazumevaju brzinu i transparentnost transakcija.

‚‚Vlada Estonije već koristi Fitekove izlazne fakture u svom radu“ Naglašava Lohk. „ Mi želimo da ponudimo iste usluge i  vladama ovih novih  tržišta“.

Partnerstvo podrazumeva da Fitek sada posluje  u Estoniji, Letoniji, Litvaniji, Slovačkoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, i izvozi svoje usluge u 11 zemalja. Grupa zapošljava 240 ljudi i ima godišnji obrt od 20 miliona eura.

Fitek je postao član Saveta stranih investitora (FIC) u Srbiji.

Više o tome

Fitek je pokrenuo evropski portal za elektronsko fakturisanje InvoiceGate.com, koji omogućava malim i srednjim preduzećima jednostavno i transparentno slanje i primanje elektronskih faktura. Portal za elektronsko fakturisanje je tehnološki napredna platforma modernog izgleda. Platforma omogućava korisniku da šalje i prima elektronske fakture na lokalnom nivou i širom evropske mreže Panevropska javna elektronska nabavka putem interneta – PEPPOL (Pan-European Public Procurement Online). Portal za elektronsko fakturisanje je pokrenut u Estoniji u junu 2019. godine.

Više o tome

Fitek grupa, vodeći baltički i evropski pružalac fintech rešenja i elektronskog fakturisanja, učestvovaće na najvećem FinTech događaju u Evropi, Money 20/20 Europe, od 3. do 5. juna 2019. godine u Amsterdamu, Holandija. Money 20/20 je mesto na kojem će se okupiti zajednice koje se bave plaćanjima, FinTech uslugama i pružanjem finansijskih usluga radi izgradnje budućnosti industrije finansijskih usluga.

Više o tome