05/01/2018

Fitek je kupio većinski paket akcija Litvanske kompanije Sistemų integravimo sprendimai (SIS)

Fitek, vodeća kompanija na području Baltika i centralne Evrope u oblasti elektronskih faktura, postao je većinski vlasnik Litvanske firme Sistemų integravimo sprendimai (SIS), koja posluje uglavnom na tržištu Litvanije. Fitek Grupa će pristupiti elektronskoj razmeni podataka (EDI) i unaprediti pomenuti proces, kako u zemljama Baltika, tako i širom Evrope.

Mait Sooaru, menadžer Fitek Grupe: ‚‚Pristupili smo tržištu elektronske razmene podataka (EDI). Uz potpunu automatizaciju na polju ulaznih i izlaznih faktura, usluge koje pruža EDI servis su nešto za šta su naši klijenti u najvećoj meri zainteresovani. Zbog toga smo odlučili da investiramo u SIS, koji ima dobar portfolio – njihove usluge su usaglašene sa našim modelima. SIS poseduje višegodišnje, aktivno iskustvo u poslovanju vezanom za elektronsku razmenu podataka u maloprodaji, veleprodaji, industriji hrane, logistici i HoReCa sektoru.

U saradnji između Fiteka i SIS-a, postojeći portfolio proizvoda će biti unapređen, potrošačka baza će biti uvećana i u baltičkim zemljama i na međunarodnom tržištu, kako bi ponuda Fitek Grupe bila obogaćena.

‚‚Strategija i vrednosti obe firme su slični, osnažene godinama iskustva i kvalitetnim tehnološkim i ljudskim resursima. Delimo viziju automatizovanog procesa fakturisanja”, dodao je Mait Sooaru. 

U 2017. godini Fitek Grupa je procesuirala više od 55 miliona faktura i drugih digitalizovanih dokumenata.

Fitek je postao član Saveta stranih investitora (FIC) u Srbiji.

Više o tome

Fitek je pokrenuo evropski portal za elektronsko fakturisanje InvoiceGate.com, koji omogućava malim i srednjim preduzećima jednostavno i transparentno slanje i primanje elektronskih faktura. Portal za elektronsko fakturisanje je tehnološki napredna platforma modernog izgleda. Platforma omogućava korisniku da šalje i prima elektronske fakture na lokalnom nivou i širom evropske mreže Panevropska javna elektronska nabavka putem interneta – PEPPOL (Pan-European Public Procurement Online). Portal za elektronsko fakturisanje je pokrenut u Estoniji u junu 2019. godine.

Više o tome

Fitek grupa, vodeći baltički i evropski pružalac fintech rešenja i elektronskog fakturisanja, učestvovaće na najvećem FinTech događaju u Evropi, Money 20/20 Europe, od 3. do 5. juna 2019. godine u Amsterdamu, Holandija. Money 20/20 je mesto na kojem će se okupiti zajednice koje se bave plaćanjima, FinTech uslugama i pružanjem finansijskih usluga radi izgradnje budućnosti industrije finansijskih usluga.

Više o tome