02/03/2017

Fitek se širi na području Evrope

Fitek Grupa , je preuzela udeo , u vlasništvu Slovačke firme , koja se bavi tehnologijama na polju finansija, SmartPost. To je još jedan korak u planu širenja Fitek Grupe. Fitek već izvozi svoje usluge na prostor skandinavskih zemalja, Nemačke i Poljske. Učešćem u vlasništvu SmartPost-a , Fitekovo matično tržište se iznova proširuje. Priključena kompanija će biti preimenovana u Fitek.

Mait Sooaru, generalni direktor Fitek Grupe: “Slovačka je naš sledeći korak u Evropi. Logistički, Bratislava je na veoma dobroj lokaciji, dajući nam mogućnost daljeg širenja na prostore Republike Češke, Austrije i Mađarske. Slovačka, sa populacijom od 5,5 miliona, je tržište koje se brzo razvija, gde rasprostranjenost elektronskog fakturisanja nije velika. Mi smo rastuća kompanija  u oblasti tehnologije na polju finansija  i pioniri na polju elektronskog fakturisanja , u zemljama Baltika; shodno tome, spremni smo da podelimo svoje iskustvo širom Evrope. Nekoliko kompanija iz Slovačke je već izrazilo želju za saradnjom i primenom naših modela fakturisanja.”

SmartPost je firma koja se brzo razvija u poslu izrade i distribucije faktura sa godišnjim prometom od milion dolara u 2016.  Kompanija zapošljava 15 radnika i ima raznovrsnu klijentelu, počev od finansijskih institucija, kompanija koje se bave pružanjem infrastrukturnih usluga, pa do telekomunikacionih firmi.

Fitek je postao član Saveta stranih investitora (FIC) u Srbiji.

Više o tome

Fitek je pokrenuo evropski portal za elektronsko fakturisanje InvoiceGate.com, koji omogućava malim i srednjim preduzećima jednostavno i transparentno slanje i primanje elektronskih faktura. Portal za elektronsko fakturisanje je tehnološki napredna platforma modernog izgleda. Platforma omogućava korisniku da šalje i prima elektronske fakture na lokalnom nivou i širom evropske mreže Panevropska javna elektronska nabavka putem interneta – PEPPOL (Pan-European Public Procurement Online). Portal za elektronsko fakturisanje je pokrenut u Estoniji u junu 2019. godine.

Više o tome

Fitek grupa, vodeći baltički i evropski pružalac fintech rešenja i elektronskog fakturisanja, učestvovaće na najvećem FinTech događaju u Evropi, Money 20/20 Europe, od 3. do 5. juna 2019. godine u Amsterdamu, Holandija. Money 20/20 je mesto na kojem će se okupiti zajednice koje se bave plaćanjima, FinTech uslugama i pružanjem finansijskih usluga radi izgradnje budućnosti industrije finansijskih usluga.

Više o tome