03.22.2019

Prihod Grupe u 2018. godini je 21,5 miliona evra

Najava za proleće: Fitek predstavlja novi portal za fakture malih i srednjih preduzeća

Fitek Grupa, baltički i evropski dobavljač za finansijske tehnologije i rešenja elektronskih faktura je u 2018. godini prijavila prihod od 21,5 miliona evra. U 2017. godini, prihod kompanije je bio 13,5 miliona evra. Iza rasta prihoda za 60% je rast u delu procesa ulaznih faktura FitekIN, povećanje poslovnog kapaciteta u oblasti izlaznih faktura u baltičkim zemljama i geografska ekspanzija na zemlje Balkana.

U 2018. godini, Fitek je nastavio ekspanziju. Na početku godine je stekao većinski deo akcija litvanskog koncerna SIS. Na proleće, Fitek je kupio akcije srpske kompanije koja se bavi  elektronskim fakturama i digitalnom štampom, i na jesen se proširio i na tržište Velike Britanije.

Mait Sooaru, CEO Fitek Grupe: ’’Bili smo u mogućnosti da rastemo na postojećim tržištima, da se brzo proširimo na nova rastuća tržišta, ulažemo u nove proizvode i povećamo našu profitabilnost u isto vreme.’’

Vladimir Ilić, CEO Fitek Balkan: “U 2018. godini postali smo deo Fitek Grupe i otvorili mogućnost srpskim kompanijama da koriste najnaprednija digitalna rešenja za prijem i obradu elektronskih faktura, kao i da ponudimo evropskim kompanijama rešenja za izlazne fakture i komunikaciju sa korisnicima koja su razvijena u Srbiji.“

Klijente Fitek Grupe čine 380 estonskih državnih institucija, kompanije u privatnom sektoru svih veličina, uključujući Tele2 Estonia, Latvenergo i Lattelekom u Letoniji, Maxima u Litvaniji i računovodstvena kompanija Grant Thornton u Evropi.

’’U 2019. godini ćemo nastaviti ekspanziju na nove zemlje, i planiramo da investiramo približno milion evra u razvoj postojećih i novih proizvoda. Očekujemo najbrži rast u segmentu poslovanja sa ulaznim fakturama, gde planiramo da udvostručimo kapacitet,’’ kaže Mait Sooaru.

Andres Lilleste, Direktor za poslovne operacije u Fitek Grupi: ’’Ovog proleća Fitek će na tržište izbaciti potpuno novo resenje sa kojim želimo da damo svakome mogućnost da šalje i prima elektronske fakture. Ponudićemo ovo novo rešenje u nekoliko evropskih zemalja.’’

Fitek Grupa, kompanija koja razvija digitalna finansijska rešenja za poslovne korisnike, je operativna u Estoniji, Letoniji, Litvaniji, Velikoj Britaniji, Slovačkoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Kompanija izvozi svoje usluge u 20 zemalja. Grupa zapošljava 270 ljudi, i njen prihod u 2018. godini je bio 21,5 miliona evra.

Kontakti:

Mait Sooaru, CEO Fitek Grupe, tel. +372 5019 533, e-mail: mait.sooaru@fitek.com

Vladimir Ilić, CEO Fitek Balkan, tel. +381 7150 748, e-mail: fitek.rs@fitek.com

Fitek, baltička i evropska kompanija koja pruža usluge u oblasti finansijskih tehnologija i rešenja za elektronske fakture se proširila na tržište Velike Britanije. Firma je registrovana i njeni prvi zaposleni su počeli sa radom.

Više o tome

Shodno sve široj upotrebi elektronskih faktura, fin-tek kompanija Fitek, koja se bavi tehnologijama na polju finansija, vidi knjigovođe u značajnijoj ulozi u finansijskom sektoru, a ne kao one koji se bave jednostavnim unošenjem ulaznih faktura.

Više o tome

Automatizer finansijskih usluga i fin-tek kompanija, Fitek Grupa, je kupila 50% akcija srpske kompanije New Image, čime se na području Srbije i Bosne i Hercegovine otvara mogućnost pružanja usluga u oblastima elektronskih faktura i digitalne štampe. Kompanija će poslovati na novim tržištima pod Fitekovim imenom.

Više o tome